Heden & Verleden

In 2024 bestaan onze baden 60 jaar (Natuurlijk De Loete) en 65 jaar (Ons Polderbad).
Hoe mooi is het om stil te staan bij de verhalen die onze trouwe bezoekers hebben beleefd gedurende hun bezoeken.
Want dat wij alleen maar een gat in de grond zijn waar lekker water in zit, is natuurlijk niet waar.
Wij zijn en blijven een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Wilt u ook uw verhaal delen?

We zijn pas net begonnen met het vastleggen van een aantal verhalen en verwachten dat er nog veel meer opgeschreven kunnen worden.

Neem alstublieft contact op via e-mail: manager@vlisterbaden.nl, zodat onze tekstschrijver Bart u kan benaderen en er een mooi geheel van kan maken.

Opa, zwembad open?

Hij begon op z’n 21e bij PTT Post, in 1956. Dat betekende toen een baan tot je pensioen. En zo ging het ook: in 1993 stopte hij als ambtenaar. Een vitrinekast met miniatuur brievenbussen, bestelauto’s en postzakken houdt de herinnering levend. Gijsbert Rietveld toont ze met plezier. Maar die 37 jaar bij PTT Post is niet zijn langste ‘dienstverband’. Zijn carrière als zwemmer en vrijwilliger bij SVOB/De Loete duurt anno 2021 al meer dan 45 jaar. Hij zwom ondermeer al 44 keer de Zwem4Daagse.

Lees meer

Zwemmen is een prima medicijn

Hij stond 33 jaar op de loonlijst van 1975 tot en met 2008. Een respectabel en duurzaam dienstverband. Daarmee is Ton de Vos - wie kent hem niet? - de badmeester met de langste houdbaarheid. En nog altijd een graag geziene badgast in zijn De Loete.

Lees meer

Zwemmen houdt ook de hangouderen van straat

Een gesprek over SPORT met Mees van de Lagemaat loopt vanzelf. De in 1948 geboren Lopiker – maar daar heb ik geen herinnering aan, ik voel me een echte Stolwijker – is nog volop actief. Onder andere als vrijwilliger bij de Stichting Vlister Openluchtbaden.

Lees meer

Klusser van het eerste uur

Zijn eerste klusproject voor de VOB was het (opnieuw) betegelen van de bassins van Ons Polderbad in Stolwijk. Dat gebeurde in de winter van 1999-2000. Sindsdien is hij, Jan Molenaar, nauw betrokken bij de VOB zwembaden. En er volgden vele bijzondere klussen…

Lees meer

U bent toch van De Loete? Nee, De Loete is van mij ☺

In 2005 dook zij als verse badjuf in de waterwereld van De Loete. Aangenomen en begeleid door niemand minder dan Mister De Loete Ton de Vos. Welkom Nancy Versteeg-Bouwer! Roepnaam Nance. Het moest even wennen, maar Nance vond haar draai in De Loete. En de seizoenen vlogen voorbij. In 2019 was het mooi geweest, heel mooi. Na 15 jaar nam zij afscheid.

Lees meer

Heerlijk even het hoofd leegmaken

Ondanks zwemlessen en behaalde diploma’s werd zij (als kind) juist bang voor water. ’Zwemmen deed ik nooit meer na mijn C-diploma!’, zegt de in Ouderkerk ad IJssel geboren Linda van Kempen. Maar jaren later, verhuisd naar Haastrecht, voelt zij zich steeds vrijer in De Loete. Mede dankzij de ‘lieve, motiverende woorden van zwemmers en het geweldige personeel.’

Lees meer

Spreid & sluit

Het begon rond 2010. Noodgedwongen, want zwemmen was niet echt mijn ding. Ik neem altijd een stukje zwembad mee in m’n oren. Maar door een knieblessure kon ik tijdelijk niet hardlopen, en ik zwichtte ik voor het zwem-enthousiasme van mijn partner. Zij dobbert al jaren naar tevredenheid rond in De Loete. ‘Ga toch mee! Zwemmen is goed voor je!’

Lees meer

Contact

Zwembad Natuurlijk De Loete

Bredeweg 2
2851 VA Haastrecht

Tel: 0182-501560


manager@vlisterbaden.nl

Meer info

Zwembad Ons Polderbad

Kievitslaan 49
2821 XL Stolwijk

Tel: 0182-341558


manager@vlisterbaden.nl

Meer info

Stichting info

Secretariaat Stichting Vlister Openlucht Baden
secretaris@vlisterbaden.nl

Facturen
facturen@vlisterbaden.nl
p/a: Stichting Vlister Openluchtbaden
        Julianalaan 69
       2851 XH    Haastrecht

Over de Stichting Vlister Openlucht Baden (VOB)
Met behulp van ruim 70 vrijwilligers en met de inzet van ongeveer 35 personeelsleden beheert de stichting VOB twee openluchtbaden in de Krimpenerwaard: Zwembad Natuurlijk De Loete in Haastrecht en Ons Polderbad in Stolwijk. Beide baden openen elk seizoen in april en sluiten de poort weer in september.

Uiteraard zijn meer vrijwilligers altijd welkom, dus wilt u ook meehelpen? Er is altijd wat te doen. Stuur even een mailtje aan onze secretaris

Je bent van harte welkom!

Onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws en activiteiten in onze baden?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Dank voor uw bericht.

Wij nemen uw gegevens op in onze database en komen er zo spoedig als mogelijk bij u op terug.

Een sportieve groet,
Team Vlister Openlucht Baden
Oops! Laten we dit nog een keer proberen.

Powered by: NewMediair