U bent toch van De Loete? Nee, De Loete is van mij ☺

- Dit interview vond plaats op 24 augustus 2020 -

In 2005 dook zij als verse badjuf in de waterwereld van De Loete. Aangenomen en begeleid door niemand minder dan Mister De Loete Ton de Vos. Welkom Nancy Versteeg-Bouwer! Roepnaam Nance. Het moest even wennen, maar Nance vond haar draai in De Loete. En de seizoenen vlogen voorbij. In 2019 was het mooi geweest, heel mooi. Na 15 jaar nam zij afscheid. Ondermeer met een onvergetelijk zwemontbijt waarbij de trouwe badgasten haar warm toezongen: “Bye, Bye, Nance, Bye, Bye Badjuffrouw.” Tot tranens toe…

Actief type

Het was een afscheid met een dubbel gevoel, zegt Nance een jaar later. Ik viel in een gat. De Loete was een belangrijk deel van mijn leven. Als je dan stopt, verlies je iets. Dat moet je verwerken, zo voelt het nog steeds een beetje.
We zitten in het zonnetje bij het clubhuis van tennisvereniging Bergvliet. Hier is zij - ook alweer vele jaren - actief als vrijwilliger. Dat woord, ACTIEF, mag je bij Nance met hoofdletters schrijven. Stilzitten is niks voor mij. Ik moet bewegen. Dingen doen, regelen, organiseren.
Dat is precies wat zij ook het liefste deed bij De Loete. En wat mist.

Fotoboek

Ik vind het leuk om iets te verzinnen, verrassingen te bedenken, bijzondere uitjes voor het team. Daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. We hebben leuke dingen gedaan. Ze laat het fotoboek zien dat zij kreeg bij het afscheid. Dat geeft een goede indruk van Nancy’s activiteiten in haar Loete jaren. 

Kamperen in de polder met alle medewerkers. De Zwemvierdaagse, de badeendjes, de hondenplons. Oh ja, de partytent die vanaf de speelweide zo de Vlist inwaaide. Het duurde wel even voor we die weer op het droge hadden. 

Op de brug

Op één foto staat Nance bovenaan de glijbaantrap. Wakend over De Loete, uitkijkend over de polder, als kapitein op de brug van haar schip: s.s. De Loete. Een kapitein met oog voor de hygiëne en netheid aan boord. Het zwembad en het terrein schoonhouden is een belangrijke taak. Ik ben een echte poetsmiep. hoor. Vaste bezoekers weten niet beter: je zag Nance op het dak, bladvegen, of ze was met de spuitslang bezig in de kleedkamers. Zij sprak de gasten erop aan om hun afval in de prullenbak te dumpen, en om de regels te respecteren. Je moet die jonge gasten echt even aanpakken, duidelijk maken waar de grenzen liggen.

Dat was een uitdaging, maar er werd geluisterd; Nance stond haar mannetje als badjuf. Kwam ik later zo’n knaap weer tegen – dan hebben ze zelf al kinderen - zegt ie: ‘Wij waren soms ettertjes, hé?’ 

Het Loete gevoel

Het waren mooie jaren, zegt Nance, een hele leuke baan. De Loete heeft mij gevormd. Je leert van elkaar in zo’n team. Ik heb er beter leren luisteren. Het heeft me geleerd om (meer) geduld te hebben. We hadden lol, er waren serieuze dingen, een lach, een traan.

Het gemis is nog vers, maar het zal slijten. Maar dat Loete Gevoel? Dat blijft tintelen in haar hart. Die tinteling voelde zij eigenlijk al eind jaren ’70, toen Nance zelf als badgast kennismaakte met De Loete. Ik ging altijd met de kids mee naar De Loete, heerlijk.

Zij volgt de ontwikkelingen en is benieuwd naar De Loete als natuurgezuiverd openluchtbad. Ik heb er vertrouwen in!

De leukste, spannendste, verrassendste Loete momenten van Nancy

Eenmaal badjuf, altijd badjuf. Dat geldt zeker voor Nance. Laatst sprak iemand me aan in de stad. U bent toch van De Loete? Toen zei ik: Nee, De Loete is van mij. Het tekent haar band met dat zwembad in Haastrecht.

Laatste nieuws: Nance keerde in 2021 weer terug als parttime badjuf/toezichthouder en vanaf 2024 blijft Nancy als vrijwilliger betrokken.

Lees alle verhalen

Contact

Zwembad Natuurlijk De Loete

Bredeweg 2
2851 VA Haastrecht

Tel: 0182-501560


manager@vlisterbaden.nl

Meer info

Zwembad Ons Polderbad

Kievitslaan 49
2821 XL Stolwijk

Tel: 0182-341558


manager@vlisterbaden.nl

Meer info

Stichting info

Secretariaat Stichting Vlister Openlucht Baden
secretaris@vlisterbaden.nl

Facturen
facturen@vlisterbaden.nl
p/a: Stichting Vlister Openluchtbaden
        Julianalaan 69
       2851 XH    Haastrecht

Over de Stichting Vlister Openlucht Baden (VOB)
Met behulp van ruim 70 vrijwilligers en met de inzet van ongeveer 35 personeelsleden beheert de stichting VOB twee openluchtbaden in de Krimpenerwaard: Zwembad Natuurlijk De Loete in Haastrecht en Ons Polderbad in Stolwijk. Beide baden openen elk seizoen in april en sluiten de poort weer in september.

Uiteraard zijn meer vrijwilligers altijd welkom, dus wilt u ook meehelpen? Er is altijd wat te doen. Stuur even een mailtje aan onze secretaris

Je bent van harte welkom!

Onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws en activiteiten in onze baden?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Dank voor uw bericht.

Wij nemen uw gegevens op in onze database en komen er zo spoedig als mogelijk bij u op terug.

Een sportieve groet,
Team Vlister Openlucht Baden
Oops! Laten we dit nog een keer proberen.