Heerlijk even het hoofd leegmaken

Dit interview dateert van maart 2021

Ondanks zwemlessen en behaalde diploma’s werd zij (als kind) juist bang voor water. Zwemmen deed ik nooit meer na mijn C-diploma! zegt de in Ouderkerk ad IJssel geboren Linda van Kempen. Maar jaren later, verhuisd naar Haastrecht, voelt zij zich steeds vrijer in De Loete. Mede dankzij de lieve, motiverende woorden van zwemmers en het geweldige personeel.

App-groep - 2018

Zwemmen betekent voor Linda: Heerlijk even het hoofd leegmaken. Genieten van de omgeving. En ook gezelligheid, mensen leren kennen, door mee te doen aan Aquafit en Trim-zwemmen. Sinds 2018 zwemt Linda in De Loete. Zij koopt een abonnement, en zit in een App-groep met een buurvrouw en een vriendin, om elkaar te stimuleren. Wie gaat er mee? Wanneer? Hoe laat? En dat werkt: In 2019 ben ik 58 keer wezen zwemmen. Een prima begin van de nieuwe zwemstart.

Zwembril onder water - 2019

Linda’s zwemavontuur krijgt in 2019 een extra impuls als zij, samen met o.a. de buurvrouw, meedoet aan de Zwem-4-Daagse. Ik ben niet de snelste zwemmer. Mijn buurvrouw was al kaar en ik moest nog even. Ik mocht toen haar zwembril lenen. Dat beviel zo goed, dat Linda ook zelf een bril bestelt. Dat geeft haar het laatste zetje om nu ook onder water te durven zwemmen. Nu spring ik er gewoon in. Met hulp en aansporing van vooral Lucas. Ook vanaf de lage duikplank. Maar de hoge laat ik wel voor wat het is. In 2019 zwemt zij ook veel vaker: Ik ben zeker 131 keer wezen zwemmen, in weer en wind. Eigenlijk nog méér, want zij vergat een paar keer haar pasje…

Onder het mes - 2020

Toen kwam 2020. Een raar, apart jaar, voor iedereen. Corona maatregelen, zwemmen in blokuren. Linda heeft weer een abonnement, maar krijgt lichamelijke klachten. Ik ben nog één keer wezen zwemmen. Maar dat viel erg tegen. Een operatie blijkt nodig, maar zwemmen komt er niet meer van, en zij mist het hele zwemseizoen. Maar het contact blijft! Ik kwam gelukkig regelmatig zwemmers en medewerkers tegen. Dan heb je een praatje over het zwembad, over de plannen, hoe het met ons nieuwe bad gaat. 

Loete-gevoel - 2021

Linda hoopt weer van start te gaan in het nieuwe natuurgezuiverde De Loete. Ik zie wel hoe het loopt. Maar ik ga er zoveel mogelijk zijn!  Het Loete-gevoel van Linda heeft alles te maken met de sfeer. Jong en oud, alles en iedereen zwemt samen, je kletst met elkaar. Door het personeel voel je je thuis in De Loete, en veilig  natuurlijk.

===========

De leukste, spannendste, verrassendste Loete momenten van Linda

  • Zwemmen in de langste nacht van het jaar. Met alle gezelligheid, erg leuk om bij te zijn!
  • Mijn verjaardag in het zwembad. Het regende en alleen mijn buurvrouw ik kwamen zwemmen, het was ons privé zwembad! Nancy zong mij toe door de luidspreker, super gezellig!
  • Een serieuze reddingsactie door de badmeester. Net voor zwemles, was een klein ventje afgedwaald van zijn ouders. Wij zwommen ons laatste baantje, toen dat mannetje het zwembad inliep. In een oogwenk doken de badmeester/toezichthouder erachter aan en in no-time stond het ventje weer op de kant. Spannend, en heel goed gereageerd.
Lees alle verhalen

Contact

Zwembad Natuurlijk De Loete

Bredeweg 2
2851 VA Haastrecht

Tel: 0182-501560


manager@vlisterbaden.nl

Meer info

Zwembad Ons Polderbad

Kievitslaan 49
2821 XL Stolwijk

Tel: 0182-341558


manager@vlisterbaden.nl

Meer info

Stichting info

Secretariaat Stichting Vlister Openlucht Baden
secretaris@vlisterbaden.nl

Facturen
facturen@vlisterbaden.nl
p/a: Stichting Vlister Openluchtbaden
        Julianalaan 69
       2851 XH    Haastrecht

Over de Stichting Vlister Openlucht Baden (VOB)
Met behulp van ruim 70 vrijwilligers en met de inzet van ongeveer 35 personeelsleden beheert de stichting VOB twee openluchtbaden in de Krimpenerwaard: Zwembad Natuurlijk De Loete in Haastrecht en Ons Polderbad in Stolwijk. Beide baden openen elk seizoen in april en sluiten de poort weer in september.

Uiteraard zijn meer vrijwilligers altijd welkom, dus wilt u ook meehelpen? Er is altijd wat te doen. Stuur even een mailtje aan onze secretaris

Je bent van harte welkom!

Onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws en activiteiten in onze baden?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Dank voor uw bericht.

Wij nemen uw gegevens op in onze database en komen er zo spoedig als mogelijk bij u op terug.

Een sportieve groet,
Team Vlister Openlucht Baden
Oops! Laten we dit nog een keer proberen.