Waarderingsprijs voor onze Oud-vrijwilligers

VLIST WEER
19/3/2023

Als een complete verrassing werden deze winter vier oud-vrijwilligers van onze stichting in het zonnetje gezet door de burgemeester; Jan Molenaar, Ton Faaij, Gijsbert Rietveld en Theo Moons. De vier vaste vrijwilligers van de zwembaden Natuurlijk De Loete in Haastrecht en Ons Polderbad in Stolwijk hebben zich bij elkaar bijna honderd jaar ingezet om de zwembaden in stand te houden. Hun jarenlange inzet en omdat zij hadden aangegeven dit jaar te willen stoppen was voor het bestuur van stichting VOB reden genoeg om bij de gemeente aan te geven dat de heren een bijzondere waardering verdienden. Met een smoes werden de vier vrijwilligers naar Stolwijk meegenomen waar zij tijdens de koffie met gebak door burgemeester Bouvy-Koene en wethouder Bultman werden toegesproken.

Ieder zijn taak

De vier vrijwilligers hebben met elkaar gemeen dat zij zijn begonnen met helpen toen zij met pensioen gingen. Jan Molenaar zat bij het bestuur. Samen met Ton Faaij was hij erg technisch aangelegd, wat natuurlijk erg handig was.

Jan heeft in het najaar en de winter van 2000-2001 het bad van De Loete opnieuw betegeld. Om deze klus droog en warm te kunnen uitvoeren bedachten de vrijwilligers dat het handig was een tent aan te schaffen die eroverheen gezet kon worden. Dit werd een tent van 30 meter lang, waarvan al snel duidelijk werd dat het voordeliger was om de tent te kopen dan te huren. Deze tent wordt sindsdien verhuurd voor feesten en partijen. De financiën en het verhuur daarvan vielen onder Jan zijn verantwoording.

Gijsbert Rietveld heeft de vrijwilligerswerving gecoördineerd en zorgde bij het verhuren van de tent voor voldoende mensen voor het opbouwen en afbreken. Verder heeft Gijsbert toen hij begon als vrijwilliger geholpen met het bouwen van de kleedkamers en het gebouw waar de kassa en de ruimte voor het personeel zich bevindt.

Theo Moons werd gevraagd om het gras te maaien in de zomer. Zoals hij zelf zegt rolde hij toen vanzelf in nog veel meer klusjes. “Zo moesten rondom het bad bijvoorbeeld stoeptegels opgehoogd worden, waar natuurlijk ook zand voor gekruid moest worden. En daar waren mensen voor nodig”, vertelt Theo. Verder nam Theo de taken van Gijsbert over bij ziekte of afwezigheid in verband met vakantie.

Mooie tijd

De heren kijken terug op een mooie tijd en dan met name op het verhuren van de tent. Theo vertelt: “Als je ermee bezig bent, heb je dat niet zo in de gaten; het is ook gewoon hard werken. Maar achteraf is het wel echt bijzonder als je er zo over nadenkt wat we allemaal hebben meegemaakt.” De tent van inmiddels 45 meter lang werd in verschillende jaren wel 20 tot 22 keer per jaar verhuurd. Behalve bij het Huttendorp in Haastrecht en de Speelweek in Stolwijk is de tent onder andere ook in Katwijk, Abbekerk en op Vliegveld Tienhoven opgebouwd.

Gijsbert vertelt: “Dan moesten we dus soms al vroeg vertrekken met een flinke groep vrijwilligers om de tent op tijd te hebben staan.” Theo vult hem aan: “De tent werd vaak vervoerd met een trekker, maar over de snelweg ging dat natuurlijk niet. Dan moest er een vrachtwagen geregeld worden, of we gingen dan binnendoor, alsnog met de trekker. Dat regelde Jan allemaal, die had altijd overal een oplossing voor.”

Voor de opbouw van de tent zijn steeds minimaal acht tot tien mensen nodig. Het is een heel technisch en precies werk, want als de basis niet goed uitgemeten staat past het zeil er ook niet op. “Hij moet ook veilig staan, er komen immers veel mensen naar binnen”, zegt Theo.

De mannen hebben bij het Huttendorp in Haastrecht afgelopen zomer voor het laatst geholpen met de tent opbouwen en het coördineren daarvan. Het stokje wordt nu overgedragen aan nieuwe vrijwilligers. Gijsbert en Theo benadrukken nog eens hoe belangrijk de inzet van vrijwilligers is: “Want zonder hen kan het zwembad niet blijven bestaan. Net als ons vieren zijn er gelukkig al zoveel andere hardwerkende vrijwilligers geweest en staat er nog steeds een sterke groep mensen!”

Contact

Zwembad Natuurlijk De Loete

Bredeweg 2
2851 VA Haastrecht

Tel: 0182-501560


manager@vlisterbaden.nl

Meer info

Zwembad Ons Polderbad

Kievitslaan 49
2821 XL Stolwijk

Tel: 0182-341558


manager@vlisterbaden.nl

Meer info

Stichting info

Secretariaat Stichting Vlister Openlucht Baden
secretaris@vlisterbaden.nl

Facturen
facturen@vlisterbaden.nl
p/a: Stichting Vlister Openluchtbaden
        Julianalaan 69
       2851 XH    Haastrecht

Over de Stichting Vlister Openlucht Baden (VOB)
Met behulp van ruim 70 vrijwilligers en met de inzet van ongeveer 35 personeelsleden beheert de stichting VOB twee openluchtbaden in de Krimpenerwaard: Zwembad Natuurlijk De Loete in Haastrecht en Ons Polderbad in Stolwijk. Beide baden openen elk seizoen in april en sluiten de poort weer in september.

Uiteraard zijn meer vrijwilligers altijd welkom, dus wilt u ook meehelpen? Er is altijd wat te doen. Stuur even een mailtje aan onze secretaris

Je bent van harte welkom!

Onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws en activiteiten in onze baden?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Dank voor uw bericht.

Wij nemen uw gegevens op in onze database en komen er zo spoedig als mogelijk bij u op terug.

Een sportieve groet,
Team Vlister Openlucht Baden
Oops! Laten we dit nog een keer proberen.

Powered by: NewMediair