Gemeente Tholen op bezoek

VLIST WEER
26/2/2020

Hierbij een kort verslag van het bezoek van de gemeente Tholen aan onze locatie in Haastrecht. Leuk om te lezen dat er nog meer zwembaden en gemeente enthousiast zijn om over te gaan naar een natuurgezuiverd zwembad.

Op een winderige vrijdag reisden een aantal medewerkers van de gemeente Tholen en de zwembadgroep Haestinge naar Haastrecht en Ede. Doel van het bezoek was om met eigen ogen een natuurgezuiverd zwembad te zien én te horen wat daar zoal bij komt kijken. Gewoonlijk wordt zwemwater gezuiverd met chloor. Bij een natuurgezuiverd zwembad wordt het water gezuiverd door een zandbed en planten. Simpel gezegd, de Amsterdamse Waterleidingduinen maar dan in zwembadformaat. In Duitsland zijn er veel van dit soort zwembaden, in Nederland is het vooral bekend bij particulieren. Eerst namen we een kijkje in Haastrecht. Het huidige (chloor)zwembad ligt op een prachtige plek in de polder aan het riviertje de Vlist. Met het plan voor een natuurgezuiverd zwembad willen ze bezoekers een mooi uitje bieden. De enthousiaste vrijwilligers vertelden bij koffie met koek over hun professioneel uitziende plan. Buiten waren van het nieuwe bad op dat moment alleen de piketpaaltjes te zien. Vervolgens konden we in Ede zien hoe zo’n zwembad (en installatie) er echt uit ziet: als een gewoon zwembad maar dan met een soort vijver ernaast. In Ede was de vijver meegenomen in het ontwerp. Met een ‘beekje’ en planten deed het meer denken aan een zwembad zoals bij een resort, dan aan het gebruikelijke tegeltjesbad. Bij beide zwembaden was de beslissing om over te stappen op natuurzuivering niet over een nacht ijs gegaan. We kwamen veel te weten over de afwegingen (minder energieverbruik, toekomstige milieuwetgeving) en de hobbels die ze tegenkomen (onbekendheid bij toezichthouders). Met een bus vol ideeen reden we terug. Veel praktische informatie gehoord van ervaren mensen, met alle voors en tegens. En een duidelijk beeld van hoe zo’n zwembad eruit kan zien.

Contact

Zwembad Natuurlijk De Loete

Bredeweg 2
2851 VA Haastrecht

Tel: 0182-501560


manager@vlisterbaden.nl

Meer info

Zwembad Ons Polderbad

Kievitslaan 49
2821 XL Stolwijk

Tel: 0182-341558


manager@vlisterbaden.nl

Meer info

Stichting info

Secretariaat Stichting Vlister Openlucht Baden
secretaris@vlisterbaden.nl

Facturen
facturen@vlisterbaden.nl
p/a: Stichting Vlister Openluchtbaden
        Julianalaan 69
       2851 XH    Haastrecht

Over de Stichting Vlister Openlucht Baden (VOB)
Met behulp van ruim 70 vrijwilligers en met de inzet van ongeveer 35 personeelsleden beheert de stichting VOB twee openluchtbaden in de Krimpenerwaard: Zwembad Natuurlijk De Loete in Haastrecht en Ons Polderbad in Stolwijk. Beide baden openen elk seizoen in april en sluiten de poort weer in september.

Uiteraard zijn meer vrijwilligers altijd welkom, dus wilt u ook meehelpen? Er is altijd wat te doen. Stuur even een mailtje aan onze secretaris

Je bent van harte welkom!

Onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws en activiteiten in onze baden?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Dank voor uw bericht.

Wij nemen uw gegevens op in onze database en komen er zo spoedig als mogelijk bij u op terug.

Een sportieve groet,
Team Vlister Openlucht Baden
Oops! Laten we dit nog een keer proberen.

Powered by: NewMediair