Forse prijsstijging toegelicht

VLIST WEER
28/3/2022

Forse prijsstijging toegelicht

De stichting VOB voert dit jaar een forse prijsstijging door op de abonnementen en zwemlessen. Dit is onontkoombaar vanwege verschillende redenen die we in dit bericht toelichten. 

In de eerste plaats zijn de afgelopen jaren door Corona lastig geweest en zijn de inkomsten daardoor sterk achtergebleven. Daarnaast zijn de energieprijzen explosief gestegen. Alle zwembaden, zeker de buitenbaden, en dus ook wij kampen met dit probleem. De tarieven zijn tenminste drie keer zo hoog als in voorgaande jaren. Dit is een grote tegenvaller die gecompenseerd moet worden uit inkomsten. We zijn hierover ook in gesprek met de gemeente, maar daarop kunnen we niet wachten. De rekeningen moeten betaald worden. Ook de personele lasten zijn hoger, in verband met veranderingen in de CAO. 

Het blijft altijd moeilijk een seizoen te voorspellen qua weersomstandigheden en bezoekersaantallen, maar we moeten nu alle zeilen bijzetten. We hebben de prijzen daarbij ook afgestemd op andere buitenbaden in de omgeving. Gegeven onze zeer ruime openingstijden zitten we dan nog in de middenmoot. Dit is voor onszelf een toets, we kijken ook kritisch naar onszelf. 

Het goede nieuws is dat we als stichting nog steeds financieel gezond zijn en zaken goed op orde hebben als het gaat om onderhoud en lange termijn voorzieningen. Het bestaansrecht van onze baden is op geen enkele manier in het geding, we kunnen nog steeds een goede toekomst tegemoet zien, én we willen dat graag zo houden. Het is noodzakelijk om prijzen nu in overeenstemming te brengen met exploitatiekosten, daarmee kunnen we niet langer wachten. 

Als bestuur realiseren we ons dat we een fors beroep doen op onze bezoekers en vaste klanten. We zijn niet over één nacht ijs gegaan en hopen dat de zwembaden op uw steun kunnen blijven rekenen. We begroeten u graag weer in onze baden in Stolwijk of Haastrecht.

Namens het bestuur

Contact

Zwembad Natuurlijk De Loete

Bredeweg 2
2851 VA Haastrecht

Tel: 0182-501560


manager@vlisterbaden.nl

Meer info

Zwembad Ons Polderbad

Kievitslaan 49
2821 XL Stolwijk

Tel: 0182-341558


manager@vlisterbaden.nl

Meer info

Stichting info

Secretariaat Stichting Vlister Openlucht Baden
secretaris@vlisterbaden.nl

Facturen
facturen@vlisterbaden.nl
p/a: Stichting Vlister Openluchtbaden
        Julianalaan 69
       2851 XH    Haastrecht

Over de Stichting Vlister Openlucht Baden (VOB)
Met behulp van ruim 70 vrijwilligers en met de inzet van ongeveer 35 personeelsleden beheert de stichting VOB twee openluchtbaden in de Krimpenerwaard: Zwembad Natuurlijk De Loete in Haastrecht en Ons Polderbad in Stolwijk. Beide baden openen elk seizoen in april en sluiten de poort weer in september.

Uiteraard zijn meer vrijwilligers altijd welkom, dus wilt u ook meehelpen? Er is altijd wat te doen. Stuur even een mailtje aan onze secretaris

Je bent van harte welkom!

Onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws en activiteiten in onze baden?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Dank voor uw bericht.

Wij nemen uw gegevens op in onze database en komen er zo spoedig als mogelijk bij u op terug.

Een sportieve groet,
Team Vlister Openlucht Baden
Oops! Laten we dit nog een keer proberen.

Powered by: NewMediair