De Loete straks een natuurgezuiverd zwembad?

VLIST WEER
13/5/2019

Geen chloor meer in het water. Planten die het water zuiveren. Zachter water, kraakhelder en ook straks verwarmd met zonne-energie. Een duurzaam zwembad, klaar voor de toekomst. Steunt u ons? Doet u mee?

We hebben als Stichting Vlister Openluchtbaden (VOB) nieuwe plannen voor zwembad De Loete. In de winter van 2020-2021 willen we het omvormen tot een natuurgezuiverd zwembad. Dat betekent dat we afscheid nemen van chloor om het water schoon te houden. We gaan het water zuiveren door het langs een plantenfilter te laten stromen. We willen van zwembad De Loete een duurzaam zwembad maken. De Loete ligt op een prachtige plek aan de Vlist, tussen de Hooge Boezem en het nieuw te ontwikkelen natuurgebied Bilwijk. Die natuur willen we binnenhalen, om nog meer kwaliteit te bieden, ook in de toekomst.

Veiligheid en de kwaliteit van het water zijn de belangrijkste aandachtspunten in elk zwembad, ook bij de zwembaden van de Stichting VOB. Water moeten we zuiveren. Dat doen we nu met een chemisch middel: chloor. Van april tot september gebruiken we daar vele duizenden liters van. Daar willen we van af. We willen in de toekomst meer natuur binnenhalen en chloor buiten de deur houden.

Met een helofytenfilter, een bak met speciaal geselecteerde planten, kunnen we het water zuiveren op een natuurlijke manier. Het resultaat is schoon en veilig water, maar ook zachter water en zonder chloorlucht. Heerlijk water om baantjes in te trekken, zwemles te krijgen, te spelen en af te koelen op een warme dag.

Het bestuur van de Stichting VOB wil graag weten wat u van onze plannen* vindt. We hebben u als ambassadeur en medestander nodig om de plannen te realiseren. En om gemeentebestuur te overtuigen en sponsors enthousiast te maken. Vandaar onze vragen. We zijn benieuwd naar uw antwoord.

Ik heb een gezins-/ los abonnement - KLIK HIER
Ik heb een 10 badenkaart of koop soms een dagkaart - KLIK HIER

Zand op de bodem? Nee, de kuip is ook straks nog steeds van beton.

Planten in het water? Nee, de planten staan rondom het zwembad en in een afzonderlijke bak waarin het water wordt gezuiverd.

Troebel water, algengroei? Nee, het water is straks schoon, kraakhelder en voldoet aan de normen voor zwemwater. Maar het is wel zachter en zonder chloorlucht.

Koud water? Nee, ook natuurgezuiverdwater wordt straks verwarmd zoals we nu doen, met zonne-energie.

Abonnementen duurder? De prijs van abonnementen blijft hetzelfde, prijsstijgingen die gelijke tred houden met inflatie daargelaten

* Heeft u vragen of komt u er niet uit, neem dan contact op met één van onze badmeesters of met onze voorzitter via voorzitter@vlisterbaden.nl.

Contact

Zwembad Natuurlijk De Loete

Bredeweg 2
2851 VA Haastrecht

Tel: 0182-501560


manager@vlisterbaden.nl

Meer info

Zwembad Ons Polderbad

Kievitslaan 49
2821 XL Stolwijk

Tel: 0182-341558


manager@vlisterbaden.nl

Meer info

Stichting info

Secretariaat Stichting Vlister Openlucht Baden
secretaris@vlisterbaden.nl

Facturen
facturen@vlisterbaden.nl
p/a: Stichting Vlister Openluchtbaden
        Julianalaan 69
       2851 XH    Haastrecht

Over de Stichting Vlister Openlucht Baden (VOB)
Met behulp van ruim 70 vrijwilligers en met de inzet van ongeveer 35 personeelsleden beheert de stichting VOB twee openluchtbaden in de Krimpenerwaard: Zwembad Natuurlijk De Loete in Haastrecht en Ons Polderbad in Stolwijk. Beide baden openen elk seizoen in april en sluiten de poort weer in september.

Uiteraard zijn meer vrijwilligers altijd welkom, dus wilt u ook meehelpen? Er is altijd wat te doen. Stuur even een mailtje aan onze secretaris

Je bent van harte welkom!

Onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws en activiteiten in onze baden?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Dank voor uw bericht.

Wij nemen uw gegevens op in onze database en komen er zo spoedig als mogelijk bij u op terug.

Een sportieve groet,
Team Vlister Openlucht Baden
Oops! Laten we dit nog een keer proberen.

Powered by: NewMediair